Over ons

Over ons

Hoe het begon.

Zaakvoerders Greet en Johan Van der Vliet liepen als klein hummelkes rond tussen de zandbergen en bakstenen bij Van der Vliet NV. Ze reden wel eens mee met de camion. Ze kregen als neef en nicht de passie voor het vak met de paplepel mee. Hun grootouders begonnen met kleine transporten met paard en kar. “Bij moeke en peter was er achterin de garage een toonzaaltje. En in de living zat tante Jo met haar tikmachine facturen te tikken.”

Drie generaties aan ondernemers

Als snel nam de vraag voor vervoer sterk toe. De familie kocht daarom als allereerste ondernemer in het dorp hun eerste vrachtwagen. De vaders van Greet en Johan en hun broer bouwden Bouwmaterialen Van der Vliet verder uit tot een bekende zaak voor bouwmaterialen en vervoer die het vandaag is. Ook hun vrouwen hielpen regelmatig een handje mee om de zaak in goede banen te leiden.

Na hun studies rolden Greet en Johan als vanzelf het familiebedrijf in. Eerst waren ze heel wat jaren actief als arbeider en bediende. In 2015 namen ze het bedrijf over. Greet ziet zichzelf eerder als het voorzichtige type terwijl Johan nog wel eens een ‘strieëp durft trekke’. En zo vullen ze elkaar als ondernemers van het familiebedrijf heel goed aan.

Ook vandaag nog draaien hun vaders mee. Ze zorgen voor het transport van meststoffen en steenkool en plannen alles zo efficiënt mogelijk.

Bouwmaterialen Van Der Vliet vandaag​

Het team Van der Vliet bestaat tegenwoordig uit 8 medewerkers. En in drukke tijden springt er wel eens een interimmer bij. De familie is nog steeds goed vertegenwoordigd in het bedrijf. Naast de vader van Greet en Johan, rijdt ook Stefan (de broer van Johan) regelmatig met de vrachtwagen. Noël is ook vrachtwagenchauffeur.
Het magazijn en toonpark wordt deskundig beheert door Hans (onze magazijnier). En Sarah en Cindy zorgen ervoor dat de administratie en boekhouding vlekkeloos verloopt.